Jag har öppnat en webbutik!

För vad annars är vettigt att göra när snön skiner på ett fem centimeters snötäcke precis efter black friday? Ja, ganska mycket egentligen, om vi ska vara ärliga. Å andra sidan kanske det är ett perfekt tillfälle för en liten mjukstart. Jag har tidigare övervägt att ha en butik, men aldrig känt att det var värt det. Det är mycket jobb och mycket krångel för väldigt lite, har jag tidigare tänkt, och det visade sig vara ännu mera jobb och ännu mera krångel i slutändan.

Men samlar man växter som jag gör så vandrar växter stadigt in och ut. Och de som säljs gör att det går att köpa in nya, spännande växter. Och ju mer spännande, desto mer kostar de. Jag har tidigare sålt en del via andra kanaler. En del kanaler har blivit sämre och svårare och en del är lite för stressiga för mig. En del, som tradera, är svåra att navigera när andra säljare tar mina bilder och säljer andra växter med, eller låtsas vara jag. Jag får ibland mail om vissa av de växter jag visar upp, men det är alltid svårt att matcha intresse och klippbar planta. I år försökte jag första gången skapa en lista vilket tog alldeles för mycket tid och energi för mig. Och om jag nu ändå ska pröva något nytt, varför inte bara göra slag i saken och försöka öppna en till salu-sida i anslutning till den här sidan?

Tanken var lite naiv, kan jag erkänna nu när det mesta jobbet är över. Det har varit roligt, och lärorikt, men även dyrt och frustrerande. Men nu står jag här med en skinande ny webbutik och är glad att jag kommit så här långt.

Det är förstås inget stort företag, och jag planerar heller inte att låta det växa just nu. Jag planerar att sälja det jag alltid gjort: sticklingar och småplantor av mina egna, acklimatiserade växter som jag odlat ett tag och känner mig trygg i att de mår bra. Jag har inget stort lager och alla växter säljs individuellt. Jag hoppas kunna lägga upp lite till salu ett par gånger i månaden, och hoppas förstås att det går att hitta vad man letar efter (eller inte letar efter!) där.

Jag vet att jag har en hel del läsare utanför Sverige, trots att jag skriver på svenska (all heder till er!) men just nu är butiken enbart öppen för svenska köpare. Jag hoppas kunna utvidga det till EU snart, men har svårt att besluta mig om frakten som är väldigt dyr från Sverige. Så de från Sverige får helt enkelt en liten smygpremiär innan det öppnar för resten av EU. Det går att hitta min butik genom att klicka på Till salu i menyn, eller följa länken nedan. Välkomna!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.