En sista nervad…

Så det kanske blev lite många inlägg om dessa till slut, men jag älskar att odla dem och därför är de vanligt förekommande i mitt hem. Dessutom tyckte jag denna hängde bra ihop med förra inlägget. Det här är en av mina favoritkloner, bladen är relativt stora och tydligt nervade. Nerverna kan även ibland bli väldigt vackert tjocka. Blommorna är en mix av den jag visade upp förra gången och de lite mer vanliga callistophyllorna. Den doftar som en callistophylla, men blommorna är mindre gula och håller i en eller ett par dagar extra -dock inte en vecka, som andra kloner kan göra.

Den har växt ganska snabbt för att vara callistophylla för mig, och jag hoppas det håller i sig. Något som kanske inte är nervigt men vackert på samma sätt är de randiga peristomen hos Nepenthes. Dessa är inga nyheter här på sidan, men har inte förlorat någon av sin charm i mina ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.