Hoya lanceolata

Jag satt faktiskt här och skrev igår med, mot alla odds. Det blev inget inlägg för jag hade fullt sjå med att göra klart Hoya lanceolatas sida. Det är en gammal hoyaart som varit i odling väldigt länge, och därför givetvis har sina egna små detaljfel. En av de stora kontroverserna är huruvida bella och lanceolata verkligen är underarter till samma art. Som synes nedan är skillnaderna ganska stora. Jag lekte med tanken att inte skriva om dem alls på ett tag, men så blommade tre samtidigt och då var jag ju bara tvungen. Är ni nyfikna så varnar jag er för att den sidan numera innehåller väldigt mycket text.

Hoya lanceolata ssp. bella (variegerad) överst, Hoya lanceolata ssp. bella (Paxtonii) nere till vänster och Hoya lanceolata ssp. lanceolata nere till höger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.