Hoya obovata

Hoya obovata är en gammal lättskött art som varit i odling länge. Den får vackra runda blad med silverfläckar och söta blommor som doftar choklad.

Hoya obovata

Tyvärr kommer vi inte överens något vidare. Jag vill verkligen älska den här snabbväxande hoyan, och den kan få helt fantastiskt vackra blad, men hos mig blir bladen väldigt oregelbundna. De vackra bladen blandas med udda formade blad och bladen kommer gärna i olika storlekar.

Hoya obovata

Jag och obovata har tillbringat 5 frustrerande år ihop när jag verkligen försökt få den att visa sig från sin bästa sida.  Numera har jag gett upp och låter den växa lite som den vill. Den belönade mig ganska snart med sina första blommor så fort jag slutade klippa och starta om. Det är fortfarande en väldigt belönande hoya: den växer snabbt och är svår att missköta -men i mitt huvud ser jag bara den perfekta obovatan med enorma runda mörka blad och kan inte riktigt förlåta den för att den inte vill motsvara min dröm. Kanske någon gång i framtiden…

Hoya obovata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.