Hoya chinghungensis

Den här krabaten blommade för mig i höstas. Det är lätt att tro när man läser här att allt går så himla bra och blommar snabbt härhemma. Det är ju inte så men det är sällan jag skriver om saker som bara inte fungerar. Hoya chinghungensis är ett gränsfall. Det här är en hoya som inte trivs superbra i min bark och mossablandning. Den dricker otroligt mycket och torkar ut nästan varje vecka. Skulle jag orka ge den särskild uppmärksamhet skulle jag nog plantera om den i en jordblandning som kan hålla mycket mer vätska.

Hoya chinghungensis

Förutom det är det en ytterst trevlig krukväxt. Bladen är små och kommer tätt i gott ljus. Grenarna tenderar att falla på ett snyggt sätt och grenar sig självmant. Den har varit snabb med att sätta blomställningsskaft men dessa har oftast torkat ut hos mig innan det blivit blommor. Blommorna i sig är vackra och håller i en månad (!) vilket gör att plantan ofta har många aktiva klasar samtidigt. Det tråkiga är väl kanske att blomformen hade kunnat vara lite snyggare och att jag personligen inte gillar doften så mycket -den är ganska svag men påminner om aceton i min näsa.

Hoya chinghungensis
Hoya chinghungensis
Hoya chinghungensis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.