God fortsättning med några av mina favoriter -del 1

Och kanske viktigast, favoriter jag har stora förhoppningar på under året som kommer. Vackra Hoya callistophylla (här klonen som kallas short leaf/leaves) förstår jag inte att inte alla blominstresserade har en planta av. Visst skulle man kunna önska större blommor och härligt doft men… färgerna! och bladen!

Hoya callistophylla (short leaf)
Hoya callistophylla (short leaf)

Nästa år planerar jag att få fatt på ytterligare en klon eller två av den här arten som komplement till de två jag redan odlar.

Hoya callistophylla (short leaf)

Min vackra Nepenthes maxima har tjurat sedan flytten men äntligen gett mig en ny kanna. Till våren hoppas jag hela gänget har återhämtat sig och är redo att sätta igång och växa ordentligt. Visst har det varit en lättnad att äntligen se kannor på de flesta, framför allt de kannrankor jag bara behöll en stickling av. Men med det nya året är jag sugen på lite utveckling och storlek igen.

Nepenthes maxima

Nepenthes bicalcarata har fått sina första ordentliga tänder. Får den nu bara lite färg så kanske den föräras en egen sida. Skämt åsido kom den i ganska dåligt skick och jag har velat lite mellan att försöka med en ny, starkare eller fortsätta kämpa på. Jag gissar att våren kommer avgöra. (Visst måste man ändå älska namnet dock -bicalcarata!)

Nepenthes bicalcarata
Nepenthes bicalcarata

Den här lilla, lilla neppen heter glabrata. Speciellt införskaffad för att planteras in i ett av mina vivarium där den i skrivande stund återhämtar sig. Till våren hoppas jag kunna dela med mig lite av det som växer där. Just nu har bara de snabbaste växterna etablerat sig och jag räknar nog med minst ett par månader till innan det ser hyfsat ut. Kanske blir det en smygkik eller två.

Nepenthes glabrata

Nu visade det sig att jag hade alldeles för mycket favoriter, så räkna med en del 2 imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.