Växterna börjar boa in sig

Trots uppförsbacken med hösten och mörkret börjar fler och fler växter vänja sig vid sina nya växtförhållanden. Många som slutade blomma efter flytten har sakta men säkert börjat komma igång igen. Och många som inte blommat alls har börjat trivas och visar upp blommor för första gången.

Hoya linearis, lacunosa ‘Royal Flush’, heuschkeliana och krohniana ‘Eskimo’

Det här är Paphiopedilum ‘Maudiae Femma’. Nu är ju jag inte en orkideperson. Visst har några smugit sig in, men de fångar inte riktigt mitt öga. Den här stackarn gjorde dock det. Förra sommaren stod den helt uttorkad, bara ett bladpar stor, hos Blomsterlandet och reades ut för 20 kronor. Jag visste inte vad det var då men de supersnygga bladen charmade mig och den fick flytta hem. Sedan dess har den växt och till min glädje verkar det som jag får chansen att se den blomma snart.

Hoya cutis-porcelana är på väg att blomma. Nu ska jag erkänna att de här bilderna är lite gamla, och denna hoya öppnade faktiskt knopparna igår. Så det är mer bilder på väg av denna skönhet!

Nepenthes rafflesiana. Jag är hemskt förtjust i den här arten, och snäll i odling är den med och var en av de första att sätta nya kannor. Tyvärr ganska små men man kan inte få allt.

Nepenthes rafflesiana (Baku, Borneo)

Hoya lacunosa ‘Royal Flush’ öppnade sina första vackra blommor på ett bra tag. Min planta har farit ganska illa och det är dags att starta om den. Men jag har så svårt för att kassera den och börja om från sticklingsstadie.

Hoya lacunosa 'Royal Flush'

Drosera prolifera, “syster” till adelae, har också återhämtat sig och börjat producera rikligt med slem.

Drosera prolifera

Hoya hanhiae behöver få vara med på ett hörn med. Denna är den gul-rosa klonen, men höstens mörker gör att man bara kan ana lite rosa ådror i kronan.

Hoya hanhiae (yellow/pink)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.