Love stories -Hoya edition

Även om intresset för olika hoyor skiftar med blomning och årstid finns det alltid dem som aldrig rör sig från toppen. Hoya walliniana (köpt som) är så enormt blomvillig just nu och helt fantastiskt vacker.

Hoya walliniana

Hoya undulatas knoppar är fortfarande små, men jämfört med förra blomningen verkar det som att jag åtminstone får mer än en blomma! Det kanske har något att göra med att plantan själv skjutit ut två nya blad som skuggar och skyddar knopparna. Det borde innebära att denna blomning blir mer vit än gul.

Hoya undulata

Vackra hanhiae! De här blommorna kommer från hanhiae (yellow/pink) även fast de saknar något gult i sig denna blomning. Färgen på blommorna är minst sagt varierande för denna klon.

Hoya hanhiae (yellow/pink)
Hoya hanhiae (yellow/pink)

Nja, denna är ingen favorit. Men den får vara med bara för att jag är så glad att se nytillväxt. Förra veckan bestämde jag mig för att vara grym. Jag har en del hoyor som gärna blommar om och om igen på ett blomställningsskaft men vägrar växa. Jag gick runt och ryckte av dessa trogna blomställningskaft i hopp att det skulle motivera tillväxt. Det kändes hemsk men nu bara en vecka senare har det minsann dykt upp lite grönt i bladvecken.

Hoya flagellata (long leaves)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.