Bättre men inte bra

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Nepenthes (glandulifera x veitchii ‘Candy’). Den här plantan balanserar verkligen mellan bra och dåligt. Färgerna är fantastiska: jag älskar den väldigt intensivt rosa färgen den får. Och bladen är att dö för med sina fransar och tassar till outvecklade kannor.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Den växer snabbt och har fått en ganska fin storlek, även fast jag hoppas på mera. Kannorna blir ganska ordentliga med.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Men den där formen på kannorna med den böjda ryggen och både den tjocka halsen och botten… Den har helt klart blivit bättre -och fått ett ordentligt hopp med, då förra kannan blev missbildad. Men den är inte riktigt där än. Framifrån ger kannan ett fint intryck, trots det lite fyrkantiga i den. Men sidvyerna när puckeln bakom peristomet blir synligt är inte lika attraktiva.

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')
Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Som tur är går det alltid att hoppas att nästa kanna blir bättre. Den ständiga utvecklingen är en av de stora fördelarna med att odla kannrankor. Fast i det här fallet kanske det snarare blir nästnästa kanna, eftersom någon kan ha skadat den nya lilla kannan under fotograferingen…

Nepenthes (glandulifera x veitchii 'Candy')

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.