Vad ett år kan göra

Först och främst så tänker jag börja med att säga att omplanteringen gick fantastiskt. En orsak till att jag oroade mig så mycket var att jag nyligen omplanterade min Hoya waymaniae som var lika stor och tung. Den omplanteringen gick jättedåligt, jag förlorade 3 av 4 blomställningsskaft och all nytillväxt. Dessutom blev den oerhört ful när den blev upplindad på ett tornstöd. Vis av erfarenheten bestämde jag mig för att använda en mycket större kruka och fortsätta använda bambustöd till Hoya sp. Borneo Gunung Gading. Resultatet går att se på de kommande bilderna även om den inte står i fokus.

Fokus är istället min köksvägg som den ser ut idag. Det är fortfarande en bit kvar innan de är fullt inväxta men vi är på god väg. Jag håller fortfarande på att flytta om ganska mycket i dem och många arter sitter på fel plats, men nu går det att se vad jag föreställde mig för ett år sedan (och jag försökt förklara för mina artiga besökare som hummat inför synen från förra året). Den egentliga tillväxten började i april-maj när jag fick till ett bra vattningschema.

Så här såg det ut för ett år sedan, den 16 december 2018:

Som synes har jag fortfarande inte fått klart topparna som kommer täcka överdelen och lamporna, men det projektet får fortsätta in på nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.