Hoya wayetii

Hoya wayetii

Hoya wayetii var också en av sommarens debuter. En vacker och vanlig hoya med fantastiska blad. Hos mig har den varit en av mina absolut envisaste icke-blommare. Jag har försökt mycket men det var först i ett söderfönster i somras med tillskottsbeslysning som den äntligen klämde ur sig ett par blomställningsskaft och blomflockar.

Hoya wayetii

Nu har den fått flytta till en lite mörkare placering, men jag hoppas vägen till nya blommor på redan existerande blomställningskaft är kortare än vägen till att överhuvudtaget börja utveckla dem. Tiden får utvisa. Blommorna var överraskande, större och mörkare än jag förväntande mig. De doftade honung och inte smörkola dessutom. Trevligt, men trots det tycker jag nog att bladen överglänser blommorna.

Hoya wayetii

2 svar på “Hoya wayetii”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.