Vad är väl en hagelstorm…

Det är svårt att förstå nu när den här veckan haft så perfekt väder, men ovädersveckan för ett par veckor sedan blev spiken i kistan för en hel del av mina projekt. Den kom med inte mindre än två hagelstormar som orsakade ett ordentligt kalhygge bland mina flugtrumpeter. Det hade inte varit så illa om inte hela sommaren och våren varit så ostadig och skiftat kraftigt i temperatur, men nu hade plantorna redan färre trumpeter än vanligt och sämre stöd. Själva plantorna kommer givetvis klara sig fint, men det som grämde mig mest var att blommorna jag korsat och hoppats få frö från bröts av. Jag höll ut och hoppades de “bara” skulle vara böjda, men igår kväll var jag tvungen att ta tjuren vid hornen och inse att de var förlorade. Hade sommaren varit bättre hade jag redan kunnat samla in frö, men nu blev det ju som det blev. Det kanske är lika bra eftersom utrymmet härhemma för frösådder är minst sagt begränsat.

Droserorna och Asp-barnen trivs i alla fall i krukorna

Det är i alla fall inget som tar livet av Utricularia bisquamata. Inte Drosera capensis för den delen. De här två har nog funnits i den här krukan sedan jag började använda den, genom vinterfrost och ett antal byten av andra invånare.

Sarracenia leucophylla är en sen växt och de allra finaste trumpeterna kommer på sensommaren/förhösten. Det här är en av mina favoritkloner innan den färgat ut ordentligt. Leucophyllorna har blivit mindre drabbade av den oregelbundna våren och kylan i juli och börjar bli riktigt fina nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.