Redo för en inläggsparad?

Så har sommaren och semestern kommit. Jag ska lämna studier, jobb och blommor hemma och ge mig iväg på en liten resa. Det känns lite nervöst att lämna alla blommor fast jag vet att det kommer gå bra. Ursprungligen sade jag till min blomvakt att “det räcker med att du vattnar dem lite halvt en-två gånger när jag är borta så kommer alla klara sig fint”. Men nu när det börjar bli dags verkar jag ha skrivit en lång lista med undantag… Jag kunde inte låta bli att importera några hoyor som sitter i kuvöser och behöver tittas till och macen med blomställningsskaft och lilla microphylla behöver ju ett vakande öga… inbillar jag mig i alla fall. Det verkar bli en övning i acceptans av det hela.

Men vad jag verkligen behöver göra är att få undan lite bilder som legat och skräpat. Så nu blir det ett gäng inlägg efter varandra de sista dagarna hemma. Jag ska erkänna att det är mest hoyor men vi börjar med en pingparad som vaktar så fint i tvättstugans barnkammare.

Pinguicula medusina är en så häftig växt. Jag har andra spretiga, långarmade pinguiculas men sättet medusina börjar växa genom att sträcka ut en lång arm nästan krypande och sedan nästa är väldigt häftigt.

Pinguicula medusina

Min andra klon av cyclosecta (BG Bonn) visar redan på fin infärgning. Den är ganska ny och det ska bli spännande att jämföra den med min andra cyclosecta som är väldigt vigorös och tålig.

Pinguicula cyclosecta (BG Bonn)

Pinguicula colimensis vaknade upp efter vad som verkade vara en evighetssömn. Tyvärr var jag inte riktigt på tårna där och råkade ruttna en av de två rosetter jag hade när jag ökade vattningen, men förhoppningsvis kan jag snart ta några reservblad och få några nya små skott.

Pinguicula colimensis

En vacker moranensis. För de som inte vet är moranensis pinguiculas motsvarighet till hoyornas verticillata. Moranensis är en väldigt variabel och spridd art och en efter en visar sig många insamlade pings vara just moranensis.

Pinguicula moranensis

I barnkammaren växer även årets Drosera regia frösådder. Den här storleken är alltid mest utmanande när de behöver börja anpassa sig till normal vattning och innan de är så stora att de kan flytta ut och klara sig själva.

Drosera regia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.