Cephalotus follicularis

Cephalotus follicularis

Det har varit en lång resa för det här exemplaret. Bilden ovan visar hur den såg ut i mars förra året när den precis börjat växa efter den grymmaste mjöldaggbehandling jag någonsin genomfört. Det positiva har varit att när den väl varit frisk har den växt snabbt och okomplicerat. Jag har väntat och väntat på att den ska få färg och nu så, äntligen, ett år senare, börjar den färga upp. Många av vinterbladen håller på att trilla bort och ser dassiga ut, men vad är väl det mot att äntligen se lite rött. Det sägs att den växer långsamt men jag tycker att tillväxten för ett år är helt ok nu när den varit fri från mjöldaggen. Det verkar som det kanske till och med är dags att plantera om den till något bredare än 12 cm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.