Skuggblommorna

Jag odlar en del växter som inte direkt tillhör mina favoritfamiljer. Vanligtvis får dessa växter de mörkaste platserna där jag skulle kunna men inte vill placera några av favoriterna. Men finns det en blomplats måste den ju fyllas innan en ny hylla kan inredas, inte sant? Där kommer skuggblommorna in. Jag är ofta ganska tacksam för att få tillfälle att bekanta mig med fler sorters blommor. Dessa kan bytas ut med jämna mellanrum men vissa hänger kvar. En av dem är Alsobia dianthiflora,även kallas nejlikepiska.

Alsobia dianthiflora

Den här lilla diamanten dök upp i perferin när jag letade efter bra växter till vivariumen. Extremt blomvillig är den med, den var den första växten som blommade i ett skåp och dessutom blommade nästan genast med det lilla skott jag sparade i ett mörkt hörn. Och blommorna är fruktansvärt söta!

Alsobia dianthiflora
Alsobia dianthiflora

Ett antal Phalaenopsis och hybrider har det också betats av. De sötaste kan väl få hänga i de mörka hörnen. De syns knappt när de inte blommar men när de blommar några gånger om året brukar det vara värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.