Nästa lilla blomma att lysa upp mörkret

Fast i all ärlighet är det nog bladen som lyser upp snarare än de små blommorna. Hoya microstemma öppnade sina första blommor för ett tag sedan. Microstemma var inte en hoya som jag var intresserad av förrän jag fick veta att bladen kunde bli rödtonade. Då åkte den rakt upp på önskelistan och ja, resten är väl historia. Bladen är helt fantastiska med fin form och de röda-lila kanterna den får i starkt ljus. Jag odlar den precis på gränsen till för starkt ljus och därför förvånade det mig att den faktiskt lyckades blomma.

Hoya microstemma

Den första kvällen doftade miniblommorna starkt vanilj för att sedan minska snabbt i doftintensitet. Blommorna höll inte länge alls men vad gör väl det med dessa blad?

Hoya microstemma
Hoya microstemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.