Hoya ilagiorum

Hoya ilagiorum är nog den hoya jag stavar fel till oftast. Det är något med det där i och o i mitten som bråkar med språkcentrumet. Till viss del är det synd, för det här är min mest oväntade favorithoya. Vanligtvis gillar jag helt andra typer av hoyor: Det får gärna vara mycket fläckar, räfflade eller vågiga blad, gärna tendenser till rödtoning och synliga nerver eller kanter. Riktiga djungelhoyor! Ilagiorum är inte alls så. Den är extremt jämn och balanserad. Bladen har en otroligt attraktiv ljusgrön färg men en lätt synlig mittnerv som elegant formar bladet till en spets. Bladen är släta och glansiga. Blommorna är läckert röda med vit och rosa mitt. Det röda passar perfekt som konstrast till de gröna bladen. Blommorna doftar även väldigt trevligt.

Hoya ilagiorum
Hoya ilagiorum
Hoya ilagiorum
Hoya ilagiorum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.