Vårens nykomlingar börjar vänja sig

Ingen kommer beskylla kannrankorna för att vara snabba. Trots det är vissa enklare än andra. Snygga Nepenthes sumatrana har fått sin första kanna som är väldigt imponerande, både i färg och storlek. Den här arten verkar vara ganska lättväxt, men har mycket tunnare blad och kannor än andra.

Nepenthes sumatrana
Nepenthes sumatrana

Min lilla Nepenthes truncata kämpar också på. Placeringen av den första kannan härhemma blev lite olycklig med de styva bladen. Jag var tvungen att hjälpa till och förlösa nästa blad som blev lite deformerat. Men jag tycker den verkligen står ut bland andra kannrankor och storleken på kannan är verkligen lovande.

Nepenthes truncata
Nepenthes truncata
Nepenthes truncata

2 svar på “Vårens nykomlingar börjar vänja sig”

    1. Det ser inte ut någonting alls tyvärr, jag bytte den mot en annan klon av veitchii för något år sedan. Jag gillade verkligen bladen på den, även om de var hårda och när plantan blev stor ett litet elände att placera, men det var en grön form av truncata och jag tyckte aldrig riktigt kannorna blev fina, även när de fick en mer klassisk truncata-form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.