Första tecknen på att vintervilan lyckades

Det är alltid lika nervöst att se vilja plantor som lyckades hålla sig i dvala och vilka som ofrånkomligen blir förluster, antingen i kylskåpet eller vid uppvaknandet.I år ser det ljust ut för alla vilket är lite ironiskt eftersom dvalan inte var optimal. Många flugtrumpeter har små “kulor” i rosetten som snart kommer bli vackra blommor.

sarracenia purpurea ssp. purpurea

Små trumpeter tittar upp inför våren. Sarracenia purpurea ssp. purpurea ovan och Sarracenia flava nedan

Sarracenia flava

Någon hade visst väldigt bråttom i år! Sarracenia blommar ofta innan trumperna vuxit sig stora och öppnat sig. Det vore ju förargligt om de skulle råka fånga in sina pollinerare. Karnivorer behöver ofta lösa det problemet. Ofta blommar de vid tillfällen de inte är dödliga eller har blommor på väldigt höga blomskaft för att få avstånd till sina fällor.

Sarracenia x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.