Knoppar, knoppar överallt!

Jag tror jag nämnt tidigare hur trevligt det är att ha plantor som blir lite äldre. När en ny art införskaffas så blir det så lätt att man nojar över varje nytt blad och kikar förtvivlat efter blomställningsskaft. Dyker ett upp så är det inte ovanligt att knopparna eller skaftet trillar av samtidigt som alla andra visar upp fantastiska bilder på blommorna. Det är väldigt lätt att halka dit och börja tänka på vad det är som blir fel -är det för lite näring? För mycket vatten? För lite? Är det fel kruka? I själva verket är det ofta så att plantan bara måste få växa upp. Och för varje blomning kommer fler blommor på skaften och fler skaft.

Min Hoya lacunosa ‘Royal Flush’ bara dignar av nya blomställningsskaft i år.

Hoya lacunosa ‘Royal Flush’

Hoya lacunosa ‘Royal Flush’

Det här är en förstagångsblommare hos mig -Hoya sipitangensis. Efter att inte ha gjort något speciellt mer än att växa lite bestämde sig plantan äntligen för att blomma och har nu 12(!) blomställningsskaft i olika stadier av utveckling. Blommorna ska likna lacunosans ovanför med ha en röd mitt. Uppdatering kommer när de första knopparna öppnat sig.

Hoya siptangensis

Vackra mirabilis får också vara med på ett hörn. Varje gång jag hör om gröna blommor tänker jag omedelbart att det verkar tråkigt, och nästan varje gång blir jag förvånad hur snyggt gröna blommor blir. Mirabilis har även väldigt stora blommor jämfört med andra hoyor som får de typiska bakåtrullade “bollarna”.

Hoya mirabilis

Hoya mirabilis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.