Vissa behöver mer tid än andra

Minns ni den här gynnaren?

Cephalotus follicularis

Den har lagt in en överväxel (för att vara en follicularis) och har på 16 dagar avancerat hit:

Cephalotus follicularis

Det är svårt att utrusta sig med tålamod när jag har en idé om hur fantastisk den kommer bli. Det är verkligen en häftig växt i mina ögon.

Cephalotus follicularis

En liten säckfälla på väg

Cephalotus follicularis

Den visar sig ganska frikostig med att skjuta tillväxt från många noder.

Cephalotus follicularis

Cephalotus follicularis

2 svar på “Vissa behöver mer tid än andra”

    1. Den är lite större, och lite grönare, än den här bilden https://www.frostvit.se/cepha30/. Tyvärr har jag inga nyare bilder, för jag är dålig på att fota växterna som står utomhus. När jag tog in den förra hösten hade den blivit så stor att jag gjorde misstaget att plantera om den, och nu har den stått still och surat sedan dess. Jag behöver förmodligen göra om det igen och fixa vad jag nu irriterade den med, men istället för att rehabilitera den är jag mer nyfiken på att kanske odla någon av de andra rödare varianterna. Vi får se vad som händer i sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.