Doftkontraster

Sarracenia flava

Tänk om alla blommor doftade gott! Vackra Sarracenia flava bjuder på en dödsdans. Flava är en vacker sarracenia. Den har en stor, klargul blomma och vackra upprättstående trumpeter. Tyvärr doftar den kraftigt -av kattpiss. Det enda sättet att hantera det inomhus är att klippa av blommorna, men då den här snart kommer dö försöker jag njuta av åsynen några dagar extra. Det är snart dags för sarraceniorna att gå i vintervila men denna stackare tror att det är vår igen. Det betyder förmodligen att den inte kommer ha tillräckligt med energi sparat för att överleva vintervilan.

Drosera menziesii

Vissa går i ide och andra vaknar upp. Drosera menziesii vaknade lite väl tidigt men kommer förhoppningsvis klara en lite längre vintersäsong. Som synes gör den processen kort med sorgmyggorna.

Hoya praetorii

Evighetsblommaren Hoya praetorii njuter av solen innan den försvinner

Hoya praetorii

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.