Pinguicula sp. Tehuacan

Pinguicula sp. Tehuacan

Pinguicula sp. Tehuacan vet jag inte så mycket om. Jag har läst om en hybrid som kallas ‘Tehuacan’ och en förmodligen-moranensis från Tehuacan, men jag är osäker på om det förekommer flera under samma eller liknande namn, eller om allihop är samma klon. Jag köpte den för att det är en av de små pinguiculorna som får fina rödtonade rosetter. Rosetten håller sig på runt 2 till 3 cm i diameter och bladen får en tydlig upprullad kant. Den har inte växt så snabbt hemma hos mig, men däremot delat sig flertalet gånger. Blomskaftet blir långt i förhållande till rosettens storlek och blomman är lila med en vit tunga och mörkare färg mot mitten.

Den anlände sent i oktober 2018 och blommade första gången i juli 2019. Den växer dels i pimpsten i kruka och i ett par av mina vivarium och verkar trivas överallt.

senast uppdaterad 17 september 2019