Nepenthes (ventricosa x (maxima x talangensis))

Nepenthes (ventricosa x (maxima x talangensis)) var en hybrid jag skaffade som jag hoppades skulle vara ganska enkel att sköta med både ventricosa och maxima inblandade samtidigt som jag gillade utseendet. Den tjurade ett helt halvår utan både kannor och vidare tillväxt innan den började växa. Det verkar vara ganska vanligt men det hade ju varit trevligare om den kommit igång tidigare. Efter den skärselden utvecklades den mycket fint. Jag odlar min i hyfsat starkt ljus och den verkar acceptera miljön inomhus. Som mindre planta var den lite tjurig men när jag väl planterade om den i en stor kruka lossnade något och den har varit nöjd sedan dess. Kannorna är väldigt vackra. De är lätt genomskinliga med rödspräckligt mönster. Den har mycket små taggiga vingar. Kannornas peristom är djupt vinröd och är ofta täckt med nektar som plantan producerar rikligt av. När plantan blev större förlorade kannorna en hel del av formen och midjan men behöll de vackra färgerna. Bladen är ganska graciösa, tunna och smala och blir rödtonade i starkt ljus. Jag odlar den i en stor kruka med pimpsten, pinjebark och lite inblandad sphagnummossa.

Senast uppdaterad 30 januari 2020