Nepenthes (spathulata x spectabilis)

Nepenthes (spathulata x spectabilis)

Nepenthes (spathulata x spectabilis) BE-3314 är en hybrid mellan två klassiska hybridföräldrar. Det kan inte bli annat än rätt. Med det sagt så är den inte extremt unik. Kannan är fläckig och har taggiga vingar. Peristomet är färgglatt och vackert randigt, men jag när plantan blir äldre misstänker jag att det mörknar lite till rött. Peristomet är även vackert brett och viker sig just knappt tillbaka. Kannorna får en bra storlek sett till hur stora bladen är och den är lättskött och tog inte för lång tid på sig att anpassa sig till mina odlingsförhållanden. Den ska kunna få en bra storlek på kannorna och jag ser fram emot att se hur det kommer gå som jag odlar den. Det är en vacker hybrid som uppfyller alla de förväntningar som går att ha. Den växer i en stor kruka i en blandning av bark, pimpsten och lite mossa.

senast uppdaterad 16 juni 2020