Utricularia graminifolia blommar för fullt

För de som har akvarium är den här utricularian kanske inte helt okänd. Den kan växa någorlunda under vatten och används ofta som bottentäckande växt. Men ger man den chansen att sprida sig ovanför vattenytan på en sten eller gren kommer den nå sin fulla potential och likt flera av de mindre utriculariorna blomma… och blomma… och blomma. Blommorna är väldigt söta med lila ton och lila nerver vilket inte syns så tydligt på dessa bilder. Växter de väldigt mörkt som de här blir de ofta lite bleka med.

Utricularia graminifolia
Utricularia graminifolia
Utricularia graminifolia

En som tyvärr inte visat tecken på att vilja blomma är Pinguicula cyclosecta. På ett sätt är jag glad för rosetten är så fin och efter blomningen brukar den massiva delningen börja. Men det kan också betyda att den behöver lite mer -av något. Jag hoppas våren kommer med några fina sorgmyggejordar för just nu är det tunt med dem härhemma.

Pinguicula cyclosecta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.